världens godaste
åh har bakat en såååådan god kladdkaka :) hehe synd att jag åt mat innan bara:/
om ni ska baka kladdkaka ska ni baka efter detta recept:
om ni ska baka kladdkaka ska ni baka efter detta recept:
Ingredienser till kladdkakan
- 100 gram smör (riktigt 80 % smör rek.)
- 2,5 dl strösocker
- 2 ägg
- 1,5 dl vetemjöl
- 3 msk kakao
- 1-2 tsk vaniljsocker (jag tycker 1,5 tsk blir lagom)
- Smör och veteströ (till formen)
- Florsocker till garnering (valfritt)
Så gör du kladdkakan
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull. 1,5-2 liters kastrull är lagom.
- Tag kastrullen från plattan.
- Använd en vanlig matsked och rör ner först socker och sedan ägg. Blanda väl, men rör inte mer än nödvändigt.
- Blanda ner övriga ingredienser, d.v.s. mjöl, kakao och vaniljsocker.
- Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter. Häll ner smeten i formen. Använder du en bra silikonform till kladdkakan, så behöver formen inte smörjas.
- Grädda ca 20 minuter, mitt i ugnen i 175 grader. Vill du ha kakan extra kladdig prova att minska tiden till 18 minuter. Själv bakar jag denna 16 minuter i en form på 26 cm. Ju större form, desto lägre kaka blir det och ju kortare tid bör man grädda.
- Låt kakan kallna, gärna i kylskåp över natten. Ta ut kakan ur kylskåpet 30-60 minuter innan servering.
Kommentarer
Trackback