världens godaste

åh har bakat en såååådan god kladdkaka :) hehe synd att jag åt mat innan bara:/
om ni ska baka kladdkaka ska ni baka efter detta recept:

Ingredienser till kladdkakan

  • 100 gram smör (riktigt 80 % smör rek.)
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1-2 tsk vaniljsocker (jag tycker 1,5 tsk blir lagom)
  • Smör och veteströ (till formen)
  • Florsocker till garnering (valfritt)

Så gör du kladdkakan

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. 1,5-2 liters kastrull är lagom.
  3. Tag kastrullen från plattan.
  4. Använd en vanlig matsked och rör ner först socker och sedan ägg. Blanda väl, men rör inte mer än nödvändigt.
  5. Blanda ner övriga ingredienser, d.v.s. mjöl, kakao och vaniljsocker.
  6. Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter. Häll ner smeten i formen. Använder du en bra silikonform till kladdkakan, så behöver formen inte smörjas.
  7. Grädda ca 20 minuter, mitt i ugnen i 175 grader. Vill du ha kakan extra kladdig prova att minska tiden till 18 minuter. Själv bakar jag denna 16 minuter i en form på 26 cm. Ju större form, desto lägre kaka blir det och ju kortare tid bör man grädda.
  8. Låt kakan kallna, gärna i kylskåp över natten. Ta ut kakan ur kylskåpet 30-60 minuter innan servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0